Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Απρ 30th, 2016

Ξανθός:Η κυβέρνηση κάνει συντονισμένη προσπάθεια να κλείσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις

b6a587c4e8c8bde5fa8399d59e92ad50_L

Αισιόδοξοι για θετική έκβαση των συνομιλιών με τους θεσμούς, εμφανίστηκαν σήμερα με δηλώσεις τους από τα Χανιά, τόσο ο υπουργός ΥγείαςΑνδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

«Υπάρχει η ελπίδα μας ότι θα προχωρήσει και θα κλείσει με θετικό τρόπο αυτή η εκκρεμότητα», είπε ο Ανδρέας Ξανθός και επισήμανε:

«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλη περίοδο αβεβαιότητας. Δεν έχει νόημα σ’ αυτή τη φάση να συζητάμε αρνητικά σενάρια. Νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνει συντονισμένα η κυβέρνηση είναι να κλείσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις.Έχουμε παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, έχουμε τηρήσει τις συμφωνίες μας. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί η χώρα μας να βρεθεί στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης που αφορά στην ουσία τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «πιστεύω ότι είμαστε πλέον κοντά, μετά από ένα βαρύ, μεγάλο και δύσκολο εξάμηνο» και συμπλήρωσε πως «νομίζω ότι έρχεται η ώρα της λύτρωσης, που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, κλείνοντας η φάση της πρώτης αξιολόγησης και να μπούμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo