Ν.Φίλης:«14.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέχρι την Παρασκευή»

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στο κτίριο του υπουργείου,ανακοίνωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης αναπληρωτών, προκειμένου να φτάσουν τις 14.000 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.Ο κ. Φίλης μίλησε για “κληρονομιά αδιοριστίας”, που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κενά – και δεσμεύτηκε για προσλήψεις για την σχολική χρονιά 2016-17.

«Τα κενά κλείνουν μέρα με τη μέρα, με προτεραιότητα την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή», δήλωσε ο υπουργός. Ο κ. Φίλης

 

Νωρίτερα,ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, είχε συνάντηση  με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στο κτίριο του υπουργείου.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκαν περισσότερο τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία έχουν προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου και για το λόγο αυτό, θα υπάρξει νέα συνάντηση του κ. Φίλη με την ΟΛΜΕ το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Ο Ν.Φίλης χαρακτήρισε  “εξαιρετική” τη συνεργασία που είχε με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για “διαρκή διάλογο” μαζί τους, αλλά και μαζί με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

«Όταν υπάρχει διάλογος, λύνονται τα προβλήματα», τόνισε  ο υπουργός Παιδείας, και πρόσθεσε ότι ο εθνικός διάλογος για την παιδεία έχει ατζέντα και χρονοδιάγραμμα, ώστε τον Απρίλιο να παρουσιαστούν οι βάσεις “μιας πραγματικής αναγέννησης της εκπαίδευσης».

Οι πιστώσεις τις οποίες θα εξασφαλίσει το υπουργείο συνολικά για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών την τρέχουσα σχολική περίοδο, αφορούν 19.500 προσλήψεις. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, από την ερχόμενη εβδομάδα θα απομένουν 5.500 κενά να πληρωθούν.

 

 

Σχετικά Νέα