Ν. Φάραντζ: Ακόμα μπορεί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές η Μ. Λεπέν

Ότι η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δεν βρίσκεται στην καλύτερη θέση για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αλλά μια έκπληξη είναι ακόμα πιθανή, δήλωσε σήμερα ο Νάιτζελ Φάραντζ πρώην ηγέτης του ευρωφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας και εκ των «αρχιτεκτόνων» του Brexit.

«Δεν προβλέπω (…) τη νίκη της Λεπέν, αλλά πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι πιο κοντά στις 10 εκατοστιαίες μονάδες παρά στις 20, κι αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο Φάραντζ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Ο πρώην ηγέτης του Ukip έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, όπως πέρσι υπέρ της εκλογής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Με δεδομένο τον περασμένο χρόνο, με το Brexit, τον Τραμπ και άλλες εκπλήξεις, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται», είπε χαρακτηριστικά. «Θα είναι μια πιο αμφίρροπη μάχη από ό,τι εκτιμούν στο Παρίσι σήμερα», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Trump δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου τόνισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ταχθεί υπέρ κανενός υποψηφίου στις γαλλικές εκλογές.

«Θα υποστηρίξει τον νικητή των εκλογών, όποιος και αν είναι», δήλωσε την Κυριακή ο Reince Priebus, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Έχουμε μια ιστορική και μακρόχρονη σχέση με τον γαλλικό λαό και την γαλλική κυβέρνηση. Και όποιος και αν κερδίσει, αυτή η σχέση θα συνεχιστεί», επισήμανε ο Priebus στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σχετικά Νέα