Ν. Τόσκας: Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ

Κριτική απέναντι στους συνδικαλιστές που κατηγορούν την κυβέρνηση για το ότι δείχνει ανοχή στη βία και την παραβατικότητα άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον Αnt1, έκανε λόγο για «φθηνά κολπάκια» τα οποία δεν επιθυμεί ο Υπουργός και ανέφερε ότι «αυτά τα κολπάκια θέλει η αστυνομία, δεν θέλει ο υπουργός, είναι φθηνά κολπάκια. Οι συνδικαλιστές ας κάνουν τη δουλειά τους. Δεν μπορεί να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και παράλληλα να υπάρχει ανοχή. Ανοχή υπήρξε στην περίπτωση Ρούπα;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας.

Κληθείς να σχολιάσει τις ευθείες βολές του Δημήτρη Καμμένου τόνισε ότι θα έπρεπε κάποιος να δει τα νούμερα και τους αριθμούς επιθέσεων επί άλλων κυβερνήσεων και τα στατιστικά στοιχεία των επιθέσεων τώρα, σημειώνοντας ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία δείχνουν πως οι επιθέσεις έχουν μειωθεί.

«Η αστυνομία εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά. Δουλειά της είναι να πιάνει και να συλλαμβάνει. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ο Έλληνας πολίτης ζει σε πιο ήσυχο περιβάλλον παρά ποτέ» πρόσθεσε ο ίδιος και χαρακτήρισε προπαγάνδα τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι «εμείς κάνουμε επιχειρήσεις χωρίς το φως των καμερών» σημείωσε ενώ έστειλε και αυστηρό μήνυμα στους συνδικαλιστές λέγοντας ότι «με τα προπαγανδιστικά τερτίπια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα». Χαρακτήρισε δε διαχρονικό το πρόβλημα στα Εξάρχεια.

Για την εξιχνίαση των επιθέσεων με δέματα-βόμβες σε ξένους αξιωματούχους και τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά και για τη σύλληψη των βασανιστών της 85χρονης στην Κυψέλη έκανε λόγο για τεράστιες και συνεχείς επιτυχίες από πλευράς της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, για τη σύλληψη του 29χρονου που κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης, «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», έκανε λόγο για μια σοβαρή υπόθεση που δημιούργησε ανησυχία εντός και εκτός Ελλάδος λέγοντας ότι «αντιμετωπίστηκε με οργανωμένο τρόπο. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Όσον αφορά στους Γεωργιανούς που συνελήφθησαν για τα βασανιστήρια σε βάρος της 85χρονης, αλλά και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «η τύχη τους είναι απέναντι στη Δικαιοσύνη, η οποία θα είναι σκληρή απέναντί τους».
Για τον 79χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι ο καλύτερος σύμβουλος δεν είναι η αυτοδικία και «πρέπει να δούμε με ρεαλισμό πώς ενεργεί η ΕΛΑΣ και ας μην τους αδικούμε».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι πραγματοποίησε ένα ταξίδι στη Γεωργία, για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας από Γεωργιανούς. «Γίνεται προσπάθεια και με άλλες χώρες και φορείς για αντιμετώπιση προβλημάτων ακόμα και σε περιοχές που είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους» πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις απειλές του Ρουβίκωνα σε βάρος γιατρού, τον οποίο κατηγόρησαν για φακελάκια, σχολίασε πως «είμαστε αντίθετοι στους ακτιβισμούς που υπερβαίνουν κάποια όρια, και στην περίπτωση του Ευαγγελισμού».

Επεσήμανε ότι η Ομάδα Δέλτα προκαλούσε αναταραχή, καθώς όπως είπε, δρούσε άναρχα, ενώ για τις συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και τις αντιδράσεις του κόσμου απάντησε ότι αυτά που έκλεισαν δεν είχαν προσωπικό για να λειτουργήσουν σωστά. «Οι συγχωνεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα επανεξεταστούν» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχετικά Νέα