Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Σεπ 15th, 2016

Ν. Τόσκας: Η αύξηση των περιπολιών μπορεί να ξεβολεύει κάποιους αλλά εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο

toskas-650_0Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι στο παρελθόν δημιουργήθηκαν παντού αστυνομικά τμήματα κυρίως για ρουσφετολογικούς λόγους

«Επιδιώκουμε την αύξηση των περιπολιών, μπορεί να ξεβολεύει κάποιους, αλλά εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, σχετικά το κυβερνητικό σχέδιο αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ι. Φωτήλα, για την αύξηση της παραβατικότητας στις παραβάσεις χαμηλού ρίσκου. Ο Ν. Τόσκας παρατήρησε ότι «η επιδίωξη του κρατικού μηχανισμού δεν είναι πώς θα υπάρχουν περισσότεροι διευθυντές» τονίζοντας ότι η αναδιοργάνωση που πραγματοποιείται επικεντρώνεται στο ζήτημα των παραβάσεων χαμηλού ρίσκου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι στο παρελθόν δημιουργήθηκαν παντού αστυνομικά τμήματα κυρίως για ρουσφετολογικούς λόγους, ενώ προστατεύτηκαν με αστυνομικές δυνάμεις τα υψηλού ρίσκου σημεία αφήνοντας πιο εκτεθειμένο τον απλό πολίτη. Ο Ν. Τόσκας επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των αστυνομικών τμημάτων ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι αστυνομικοί για περιπολίες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται κι η απόφαση για απόσυρση αστυνομικών από την προσωπική φύλαξη δημόσιων προσώπων, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη.

Πηγή: Αυγή

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo