Ν.Τόσκας:«Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση»

τοσκαςΟ αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real,τόνισε ότι ο Γιάννης Πανούσης δεν τον είχε ενημερώσει όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν του είπε τίποτα όταν αποχώρησε από το υπουργείο.

«Αφού τα γνώριζε όλα αυτά γιατί δεν έκανε τίποτα όταν ήταν υπουργός» αναρωτήθηκε ο Νίκος Τόσκας.

Παράλληλα,ο κ.Τόσκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του κ.Πανούση.

«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές. Πρέπει να δούμε από πήρε τις πληροφορίες και αν είναι μικρής αξιοπιστίας. Πάντως καλώς έκανε και πήγε στην δικαιοσύνη» είπε ο κ.Τόσκας.

Σχετικά με τις αλλαγές στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ,ο υπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές, παρά την δημόσια δήλωση του Γ. Πανούση ο οποίος υποστήριξε, πως αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα συγκαλυφθεί η υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πρώην φυλακισμένοι, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και λιμενικοί. «Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων και θα προχωρήσω σε αλλαγές και δεν πρόκειται να δεχθώ παρεμβάσεις στο έργο μου» είπε ο Νίκος Τόσκας.

Τέλος και αναφορικά με την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία από όσα ήδη έχουν δημοσιοποιειθεί ενώ πήρε αποστάσεις από όσα υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής περί υπόγειων διασυνδέσεων της Χρυσής Αυγής και ΕΛ.ΑΣ.

«Οι αστυνομικοί δεν ενήργησαν όπως έπρεπε. Υπήρξαν κενά και αδράνεια σε αρκετά σημεία. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ της Χ.Α και της αστυνομίας. Οι δύο από τους τέσσερις που αναζητούμε είναι ακροδεξιών αντιλήψεων. Εάν πάντως βρεθεί διασύνδεση δεν πρόκειται από εμάς να καλυφθεί.»

Νωρίτερα, ο  πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης,κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ.Κουτζαμάνη στοιχεία και ονόματα που για τα οποία, κατά την άποψή του, προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

«Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση» δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης εξερχόμενος της Εισαγγελείας του Αρείου Πάγου.

«Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης. Η δικαιοσύνη να στηρίξει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία από οποιαδήποτε μορφή παρακράτους», δήλωσε καταλήγοντας ο Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει ονόματα στελεχών που κατά την εκτίμησή του συνδέονται με την τρομοκρατία, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και άλλα στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Στο γραφείο της κ. Κουτζαμάνη παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ενώ συνοδευόταν από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή.

Σχετικά Νέα