Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Απρ 13th, 2016

Ν.Τόσκας:«Δεν θα αφήσουμε σε φασιστικές ομάδες να κάνουν υπόγειες διαδρομές»

Ӵ筠ũ嫟ᠴﵠq埯�㯵, 㼲 ĩꡩﳽ� ͟꯲ С嵼ﲠꡩ �맱�� бﳴ᳟Რ�Я럴砍ߪﲠԼ, 㩡 �꡴᨝ 㩡 ��峧 С�ԥ�砱1 ͯ嬢 2015. (EUROKINISSI/әԇчӠć̇ԑϐϕˏө

«Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες για εξεγέρσεις προσφύγων σε Ειδομένη και Πειραιά, προς ομαλοποίηση η κατάσταση – Έτοιμοι νέοι χώροι φιλοξενίας την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε με δηλώσεις του Στο Κόκκινο, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Ερευνούμε καταγγελίες για περιστατικά παραπλάνησης των προσφύγων, όπως αφήγηση ορισμένων για άνοιγμα συνόρων σε σύντομο διάστημα, προτρέποντας τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ειδομένη. Έχουν, επίσης παρατηρηθεί και περιστατικά επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους αυτούς για εμπορικές προσωπικές επιδιώξεις», σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Για τις προσαγωγές και την μια σύλληψη στην Ειδομένη – Για την δράση ορισμένων ΜΚΟ

Οι προσαχθείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η σύλληψη πρόκειται για έναν Γερμανό υπήκοο, που είχε στην κατοχή του μεγάλο μαχαίρι, σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στο σημείο αυτό επεκτάθηκε και στον «περίεργο» ρόλο, όπως χαρακτήρισε ο κ. Τόσκας τον ρόλο ορισμένων θρησκευτικών ομάδων της Βόρειας Ευρώπης, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους πρόσφυγες. Τα μέλη αυτών των ΜΚΟ, έχουν Ευρωπαϊκό διαβατήριο και δεν μπορούμε εύκολα να παρέμβουμε. Αυτό θα ρυθμιστεί και οι νόμοι της χώρας θα εφαρμοστούν, επεσήμανε ο κ. Τοσκάς. Υπογράμμισε ότι οι πρόσφυγες πείθονται και αποχωρούν από την Ειδομένη και τον Πειραιά στους προβλεπόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας. «Δεν θα κάνουμε ωμή χρήση βίας, όπως οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ», συμπλήρωσε.

Για την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. στον Πειραιά.

«Θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές, πριν κάνουν οτιδήποτε. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στον Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα ακολούθησαν δύο συλλήψεις, υπενθύμισε ο κ. Τόσκας, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους να αμυνθεί, δεν θα αφήσουμε σε φασιστικές ομάδες να κάνουν υπόγειες διαδρομές, ο νόμος θα τηρηθεί». Τέλος, όσο αφορά για καταγγελίες αλληλέγγυων για «συνεργασία» αστυνομίας – μελών της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «θα διερευνηθεί».

Πηγή:stokokkino.gr

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo