Ν. Τραμπ: Δεσμευόμαστε να πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό σε όλες του τις μορφές

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump δεσμεύτηκε σήμερα ότι «θα καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό» σε όλες τις μορφές του, σε μια εμφανή προσπάθεια να γυρίσει σελίδα, μετά τις αντιπαραθέσεις που ξέσπασαν για το θέμα αυτό στην αρχή της θητείας του.

«Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη έξι εκατομμυρίων Εβραίων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, τα όνειρα το οποίων ξεριζώθηκαν από αυτή τη γη. Θυμόμαστε τα εκατομμύρια άλλα αθώα θύματα των Ναζί» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια τελετή που οργανώθηκε στο Κογκρέσο από το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ουάσινγκτον.

«Η άρνηση της ύπαρξης του Ολοκαυτώματος είναι μια από τις πολλές μορφές επικίνδυνου αντισημιτισμού ο οποίος είναι πάντα παρών σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε, παρουσία επιζώντων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

«Θα πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό, δεσμεύομαι» συνέχισε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για τον αντισημιτισμό στις πανεπιστημιουπόλεις ή στους δημόσιους χώρους.

«Ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα είμαι πάντα στο πλευρό του εβραϊκού λαού και του μεγάλου φίλου και εταίρου μας, του Ισραήλ», συνέχισε ο Trump. «Σήμερα πενθούμε, θυμόμαστε, προσευχόμαστε και δίνουμε μια υπόσχεση: ποτέ ξανά» κατέληξε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Καντίς, την εβραϊκή προσευχή για τους νεκρούς.

Λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου, ξέσπασε αντιπαράθεση επειδή ο Trump, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία δεν γινόταν καμία αναφορά στους Εβραίους. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επικρίθηκε επίσης γιατί δεν αντέδρασε άμεσα στα αλλεπάλληλα αντισημιτικά επεισόδια που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα