Ν. Παππάς: Τα γεγονότα στη Γάζα προκαλούν θλίψη και αποστροφή

«Τα γεγονότα στη Γάζα προκαλούν θλίψη και αποστροφή και οι διεθνείς Οργανισμοί οφείλουν να πάρουν θέση με καθαρή τοποθέτηση», ανέφερε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας. 

Μιλώντας για τις ανακοινώσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ για το θέμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια καθαρή και σοβαρή τοποθέτηση μέσα στο πλαίσιο του ρόλου του και της διεθνούς διπλωματίας, η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείας, και επανάλαβε ότι οι διεθνείς Οργανισμοί οφείλουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες, η εκφορά του λόγου τους να πάει προς την κατεύθυνση αποτροπής ανάλογων φαινομένων. Και σημείωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται ώστε η περιοχή να μην είναι πεδίο ευρύτερων προβλημάτων καθώς έχει συμφέρον να υπάρχει ηρεμία.

«Το ειδικό τέλος σε τάμπλετ πρέπει να επανεξεταστεί»

Καλούμενος να σχολιάσει τον φόρο του  2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν τάμπλετ, υπολογιστές και έξυπνα κινητά , ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ειδικό τέλος πρέπει να επανεξεταστεί. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρέπει να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι ως υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν υπάρχει καμία συναρμοδιότητα στο θέμα.

Μιλώντας για τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Caravel, ο Νίκος Παππάς είπε ότι πρόκειται για ένα ζωντανό κόμμα με εσωτερικό διάλογο και δυνάμεις που δεν είναι στατικές. «Το επίδικο της συγκυρίας» συνέχισε ο υπουργός, «είναι αν το κόμμα μας θα κάνει τα κατάλληλα ανοίγματα για να συνεχίσει να είναι ο κορμός της προοδευτικής συμπαράταξης που θα εγγυηθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια».

«Επιδίωξη ευρύτερων κομματικών συμμαχιών»

«Δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές», τόνισε ο κ.Παππάς,  αναφέροντας ότι τα ερωτήματα τα βάζει η ζωή και η πολιτική συγκυρία και ο καθένας τοποθετείται με βάση αυτά. Ανέφερε επίσης ότι όταν υπάρχουν συγκλίσεις αυτές πρέπει να αποτυπώνονται κάνοντας λόγο για στρατηγική νίκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους και τις περιφέρειες, με επιδίωξη ευρύτερων κομματικών συμμαχιών, «όχι για λόγους αυτοσυντήρησης, αλλά γιατί η κοινωνία χρειάζεται προοδευτικές αριστερές συμμαχίες».

Απαντώντας για το αν θα υπάρξει προσέγγιση στις αυτοδιοικητικές εκλογέςσε κομματικά στελέχη ή στην κοινωνία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι  «μπορούμε να κάνουμε επιλογές που θα είναι  συμπαγείς και θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς».

«Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης»

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το επίπεδο της φορολογίας στην Ελλάδα, ο κ. Παππάς είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο μέσο όρο φορολογίας της ΕΕ, ζητώντας να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι το 2004 η χώρα θα ολοκλήρωνε το πρόγραμμα, επαναλαμβάνοντας ότι η προσδοκία του κ. Σαμαρά ήταν η προληπτική γραμμή στήριξης, με άπιαστα αστρονομικά πλεονάσματα, ενώ σχολιάζοντας το email «Χαρδούβελη» είπε ότι εκείνο «μιλούσε για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έβγαινε, ενώ τώρα βαίνουμε προς την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης».

«Η ΔΕΗ παραλαμβάνει σήμερα 22,5 εκατ. ευρώ»

Μιλώντας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι η ΔΕΗ παραλαμβάνει σήμερα 22,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο του, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Πιο συγκεκριμένα για τα ΕΛΤΑ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες διοικητικής του ανασυγκρότησης οι οποίες θα λύνουν άμεσα τα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Τέλος, σχολιάζοντας τις αλλαγές για την Β’ εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για αυτονόητη ρύθμιση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα