Ν. Παππάς προς Καναδό πρέσβη: Καλωσορίζουμε τις καναδικές επενδύσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρέσβη του Καναδά, κ. Keith Morrill, στην οποία υπογράμμισε ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τις καναδικές επενδύσεις στη χώρα.nikos-pappas-syriza

Στην διάρκεια της, ο υπουργός Επικρατείας κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τις καναδικές επενδύσεις στη χώρα, πάντα υπό την προϋπόθεση της από πλευράς τους αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν οι ραγδαία αναπτυσσόμενες διμερείς σχέσεις στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και ο διαχρονικός ρόλος της ελληνικής ομογένειας του Καναδά ως γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών.

Τονίστηκε, επίσης, η σημασία που αποδίδουν τόσο η νέα καναδική όσο και η ελληνική κυβέρνηση στην υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και όχι λιτότητας, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι η απόφαση του Καναδά για επανεγκατάσταση 25.000 Σύρων προσφύγων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιδείξει απροθυμία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό.

Σχετικά Νέα