Ν.Παππάς: Η ΝΔ αποτελεί το «αποκούμπι» του Σόιμπλε στην Ελλάδα

«Αυτοί που επιμένουν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο», σημείωσε

Στις αντιδράσεις των δανειστών για τις εξαγγελίες Τσίπρα αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Παππάς δήλωσε στον ΑΝΤ1 βέβαιος ότι με αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν βασικές ανάγκες τους, ενώ πολλά θα επιστρέψουν στην αγορά.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι 1.600.000 συνταξιούχοι θα έχουν αυτό το βοήθημα, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «τη 13η σύνταξη να τη δώσει και τον επόμενο χρόνο». Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι με τα χρήματα αυτά «δεν γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν από το 2011 και μετά», αλλά είναι βέβαιο, όπως είπε ότι αποτελεί μια ανακούφιση.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι το αξιολογούν ως κάτι θετικό», τόνισε ο υπουργός, ζητώντας να σταματήσουν οι γενικεύσεις και η καταστροφολογία. «Όταν έχουμε υπεραπόδοση είναι στην κρίση της κυβέρνησης πώς θα το διαθέσει. Είναι ανηθικότητα την υπεραπόδοση να την δίνουμε εκεί που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξαπέλυσε «πυρά» κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει δεσμούς αίματος με το κόμμα του Σόιμπλε. Αποτελεί το «αποκούμπι» του Σόιμπλε στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές και ότι τα σενάρια για πρόωρες κάλπες «είναι φαντασιώσεις του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά με την αξιολόγηση, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να καθυστερήσει. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα για την Ελλά», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είναι στην ίδια γραμμή. «Αυτοί που επιμένουν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο» είπε ο κ. Παππάς.

Σχετικά Νέα