Ν.Παππάς: Η Γερμανία αρνείται να παραδεχθεί τα λάθη και τις εμμονές της

Ο Νίκος Παππάς από την Πάτρα την Τετάρτη εξαπέλυσε επίθεση στη Γερμανία και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές, με βολές προς τη Γερμανία, την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο είπε, ότι δεν μπορεί να επικαλείται ότι έχει εκλογές και πως δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιο. «Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διέψευσε τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος

Ο Νίκος Παππάς ερωτήθηκε επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εάν η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο κ. Παππάς απέκλεισε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια και δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019. Μάλιστα, απέδωσε τα σενάρια που διακινούνται από τη ΝΔ αλλά και από μερίδα του Τύπου, λέγοντας πως: «Τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση». Υπογράμμισε δε, ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».

«Αγκάθι τα εργασιακά»

Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα. Όσο για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, τόνισε ότι αυτή επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους. Χαρακτήρισε δε, ως «αστεία» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις για το θέμα.

«Η Πάτρα τεχνολογική πρωτεύουσα της Ελλάδας»

Ο κ. Παππάς είχε επισκεφθεί νωρίτερα το Τεχνολογικό Πάρκο και την έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου και όπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη του τομέα των νέων τεχνολογιών, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της νέας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός, τόνισε η Πάτρα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017, και με το επιστημονικό προσωπικό και τις υποδομές που διαθέτει, δικαιούται να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα για να αναπτυχθεί ο τομέα των νέων τεχνολογιών.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι επιθυμία του είναι να μεταφερθεί το μοντέλο του Επιστημονικού Πάρκου και σε άλλες γωνιές της χώρας, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα επιλυθεί και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φορέας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του thebest.gr, γιατί δεν συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, είπε «μακάρι να μπορούσαμε», εννοώντας προφανώς ότι δεν υπήρχε χρόνος στο πρόγραμμά του.

Ωστόσο, δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα και πάλι την Πάτρα (σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε σε ένα εξάμηνο), αφού έχει δουλέψει με τους συνεργάτες του για να έχει κάτι σημαντικό να ανακοινώσει.

 

Σχετικά Νέα