Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 13th, 2016

Ν.Παππάς: Ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός για τις άδειες

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός». Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, κάνει λόγο για «αποκατάσταση της ομαλότητας» και «τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» Greece Syriza's Surge

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τονίζει ότι «η κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα δημοσιεύσει την προκήρυξη για τον διαγωνισμό» και ότι «δεν θα αφαιρεθούν άδειες γιατί δεν υπάρχουν άδειες».

Σύμφωνα με τον  υπουργό Επικρατείας, ο διαγωνισμός θα γίνει σε πολλαπλούς γύρους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη, όπως εξηγεί.

Όπως λέει, τον διαγωνισμό θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ παράλληλα, αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα», προσθέτει αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν.

«Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα» λέει χαρακτηριστικά, ενώ για το ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρατηρεί πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος»

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει ονόματα όταν μιλάει για διαπλοκή ο κ. Παππάς λέει «δεν έχει νόημα να φεύγει ο ένας καναλάρχης ο οποίος «δεν κατέθετε πόθεν έσχες», και να έρθει ένας άλλος που κάνει το ίδιο. Το θέμα είναι να πάψουν τα φαινόμενα».


 

ΝΔ: Συνελήφθη για ακόμη μία φορά ψευδόμενος

«Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς συνελήφθη για ακόμη μία φορά ψευδόμενος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι μετά τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (για τον αριθμό των καναλιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) ο κ. Παππάς οφείλει να πάρει θέση.

 

«Αντί να απαντάει με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα, καλό θα είναι να μας πει αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα. Αν δεν απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα, όπως έχει υποχρέωση, τότε θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για τον αρθρογράφο

-

.made by gleo