Ν. Παπαδόπουλος: Αναβάθμιση συνεργασίας Αθήνας – Λευκωσίας

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου (ΔΗΚΟ), Νικόλαος Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά τόνισε πως: «Πρέπει να αναβαθμιστεί, να συνεχιστεί και να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας. Γιατί μόνο με αυτή τη συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα και να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως «πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα» την ωριαία συζήτηση που είχε με τον κ. Κοτζιά, σε μία στιγμή κατά την οποία, Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται «ενώπιον μιας κλιμακούμενης έντασης η οποία έχει προκληθεί από πλευράς της Τουρκίας η οποία επιδιώκει με έναν απαράδεκτο τρόπο περαιτέρω επεκτατικά δικαιώματα, τόσο σε ό,τι αφορά το Αιγαίο αλλά και την Κύπρο».

Κατά τη συνάντηση οι δύο άνδρες, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό. «Θεωρούμε φυσικά ότι η στάση της Τουρκίας δεν βοηθάει αυτές τις προσπάθειες. Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν την ένταση, την κλιμάκωση. Γυρεύουν να βρουν αφορμές και δικαιολογίες για να οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις, σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, σε ένα αδιέξοδο» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία με προφάσεις να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις. Αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε ή να υπαναχωρήσουμε και να αποδεχθούμε απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις. Πρέπει στο τέλος της ημέρας να συνεχίσουμε να προωθούμε μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας. Γιατί έτσι θα λύσουμε το Κυπριακό, όχι με τις υποχωρήσεις».

Σχετικά Νέα