Ν. Ξυδάκης: Τιμωρητική η στάση των ισχυρών απέναντι στην Ελλάδα

Στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ESM για «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και στην γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας Στο Κόκκινο

 

Για την επιστολή του υπουργείου Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά πως δεν νομίζει πως υπάρχει τίποτα το κρυφό σε αυτή, ενώ παράλληλα περιέγραψε το πώς η μεγάλη εικόνα στην Ευρώπη μοιάζει με αυτή του Μεσοπολέμου με κατακερματισμό, απειλές, με την ωμή επιβολή του ισχυρού πάνω στον αδύναμο με την παραβίαση των ιδρυτικών αρχών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και την τιμωρητική στάση απέναντι στην Ελλάδα καθώς και τελετουργία υπενθύμισης για το ποιος είναι ο ισχυρός εν όψει μάλιστα των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Για τη δυνατότητα διεξόδου ο κ. Ξυδάκης εξήγησε ότι για να γίνει αυτό η χώρα μας επί κυβερνήσεων Τσίπρα οικοδόμησε πολιτικές συμμαχίες στην Ευρώπη, αλλά αυτό έχει φτάσει σ’ ένα όριο.

Έξω πάμε πολύ καλά, εξήγησε, στο εσωτερικό δεν έχουμε ακόμα συμμαχίες γι’ αυτή τη νέα εποχή. «Το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον στο εξωτερικό μας στέφει σ’ ένα αλληλοφάγωμα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει για να πατήσουμε σε μια νέα κοινωνική συναίνεση σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Νέα