Ν. Νικολόπουλος: Να μην βλέπουν ως… εκκρεμές την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό

«H λύση του εθνικού θέματος με το όνομα των Σκοπίων, εδώ και μερικές μέρες γίνεται δυστυχώς, εμπορεύσιμο μικροκομματικό “είδος” που εκτίθεται αβασάνιστα και επιπόλαια στα δημοσιογραφικά “ράφια”» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα» είπε, «εμφανιζόμενη διχασμένη και ανταλλάσσοντας «πυρά», μάλλον δεν καταλαβαίνει πως βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, όταν δίνει την εντύπωση ότι η εθνική γραμμή είναι ένα εκκρεμές που εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι πραγματικά ακατανόητο και απογοητευτικό ότι η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, πάνω στην “εθνική γραμμή Βουκουρεστίου” (ότι δεν δέχεται τη λέξη “Μακεδονία”) έχει τύχει τόσης -και τόσο- φτηνής λοιδορίας και κομματικής εκμετάλλευσης».

Αναφερόμενος στα δύο μεγάλα κόμματα, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζει εγκλωβισμένος μεταξύ των… συνιστωσών του» ενώ και στη ΝΔ, «φαίνεται πως σε άλλο μήκος κύματος εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε άλλο η Ντόρα Μπακογιάννη».

«Η αλήθεια όμως» τόνισε «είναι μία και δεν δέχεται παρερμηνείες: Για το ζήτημα υπάρχει επίσημη εθνική γραμμή που δεν έχει αλλάξει. Και για να αλλάξει, προϋποθέτει αλλαγή των όρων του ζητήματος και απαιτείται σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων. Μέχρι τότε, η εθνική γραμμή είναι αδιαπραγμάτευτη! Γι’ αυτό και ελπίζω, όταν φτάσει η κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης, όχι μόνο να μην υπάρχει η ζέουσα ατμόσφαιρα των ημερών που διανύουμε, αλλά να υπάρχει ενιαία, καθαρή και ξάστερη γραμμή που θα πρέπει να υπηρετήσει η κυβέρνηση. Εννοείται, γραμμή που δεν θα αποτελεί παρα(υπο)χώρηση…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα