Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Σεπ 21st, 2016

Ν. Κοτζιάς: Διεύρυνση διμερούς συνεργασίας με το Κατάρ

kotzias14991Απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα, αλλά κυρίως για τις δυνατότητες διερεύνησης των δυνατοτήτων περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Κατάρ, καθώς και θέματα ανταλλαγής υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Καταρινό ομόλογό του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλραχμάν μπιν Αλ-Θάνι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα και γνωστοποίησε την κοινή βούληση των συμμετεχόντων κρατών για τη συμπερίληψη των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στην επόμενη Διάσκεψη, που αναμένεται να διοργανωθεί στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς προσκάλεσε τον κ. Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλραχμάν μπιν Αλ-Θάνι να επισκεφθεί την Αθήνα και επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης του πολιτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo