Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 16th, 2016

Ν. Ηγουμενίδης: Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας η επίσκεψη Ομπάμα

neakriti-news-imageΟ Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η επίσκεψη αποτελεί γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπου δρομολογούνται σε κρίσιμα θέματα λύσεις, οι οποίες αφορούν την Ελλάδα, η οποία αξιοποιεί τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση που έχει σε σχέση με όλες τις διεθνείς εξελίξεις.

Αναφορικά με τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι ενεργειακό και σε μια περιοχή όπου στο Κυπριακό φαίνεται πως δρομολογούνται λύσεις, ενώ σχετικά με το περιβάλλον και τη συγκυρία της επίσκεψης, ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι η επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο όπου εκατομμύρια ανθρώπων βλέπουν την Ευρώπη ως τη Γη της Επαγγελίας αλλά και την ώρα που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές στην ιστορία της. «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ήρθε ο Ομπάμα» και «η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει έξω από αυτές τις εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την ουσία της επίσκεψης, ο Νίκος Ηγομενίδης τόνισε ότι η επίσκεψη δεν έχει επικοινωνιακό, αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα: «Μπορούν οι θέσεις ενός κράτους και όχι οποιουδήποτε – μιας υπερδύναμης – σε κάποια πράγματα να συγχρονιστούν με εμάς;», ρώτησε χαρακτηριστικά. «Δε λέω να «ξεπουλήσουμε», αλλά να δούμε πώς οι λύσεις που θα δοθούν θα ωφελήσουν και θα βγει κερδισμένη και ευνοημένη η πατρίδα μας».

Απέναντι στην προσπάθεια υποβάθμισης της επίσκεψης έθεσε το ερώτημα: «Αν ο Ομπάμα ερχόταν και έλεγε όσα έλεγαν π.χ. Σαμαράς και Βενιζέλος το 2014 ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται να συζητάμε για την ανάγκη απομείωσης του, τι θα λέγαμε τότε; Ότι επικοινωνιακά χάσαμε;», ενώ σημείωσε για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ευρώπη ότι «η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι ο Γιούνκερ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για διετή διακοπή της πολιτικής λιτότητας στις χώρες της Ευρώπης».

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κοινωνία και οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν σήμερα ανάγκη «για όλες αυτές τις σοβαρές εξελίξεις διεθνούς ενδιαφέροντος από έναν μανδύα αυταπάτης και ιδεολογικής καθαρότητας», σημειώνοντας ότι: «Το να κρυφτώ κάτω από το χαλί ή να κρύψω το κεφάλι στην άμμο χωρίς να τα βλέπω δε βοηθά σε τίποτα την Ελλάδα».

Για τον αρθρογράφο

-

.made by gleo