Ν.Δ.: Ακάθεκτη στο καταστροφικό έργο της στην ανώτατη εκπαίδευση η κυβέρνηση

Την εξαγγελία του Πρωθυπουργού περί ίδρυσης νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη σχολίασε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως.

Σε δήλωσή της, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο» στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα «την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

«Προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων» επισημαίνει η κ. Κεραμέως.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «περισσή υποκρισία» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ’ εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου.

Υπερ-ρύθμιση, εσωστρέφεια και μιζέρια, αυτό είναι το αληθινό όραμα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας» καταλήγει η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά Νέα