Ν. Δένδιας: Ο υπουργός ναυτιλίας «σφύριζε κλέφτικα» λες και δεν έχει συμβεί τίποτα

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ερασιτεχνική και ανίκανη να διαχειριστεί οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη της χώρας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος τόσο στην περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού όσο και στις πυρκαγιές που προηγήθηκαν, φέτος το καλοκαίρι.

Η βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» συνέβη «μπροστά στα πόδια τους» και κάτω από ιδανικές συνθήκες για να προλάβουν την καταστροφή, παρατήρησε ο κ. Δένδιας, αφού συνέβη 400 μέτρα από την ακτή, υπό συνθήκες ήρεμης θάλασσας και με τη δυνατότητα δράσης του λιμενικού, των δυτών και την ευχέρεια αίτησης για ευρωπαϊκή βοήθεια.

Παρ’ όλα αυτά «δεν έγινε τίποτα» και ο υπουργός Ναυτιλίας άρχισε να λέει «το ένα ψέμα μετά το άλλο», σχετικά με τον τρόπο και τους χρόνους αντίδρασης, καλυπτόμενος από τον πρωθυπουργό που «σφύριζε κλέφτικα λες και δεν έχει συμβεί τίποτα», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Ωστόσο η ευθύνη δεν περιορίζεται σε αυτά τα πρόσωπα αφού, όπως διευκρινίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αφού στην υπόθεση ενεπλάκησαν τρεις υπουργοί και ένας γενικός γραμματέας, καθώς και ο αρχηγός του λιμενικού, για τον οποίον αναρωτήθηκε «τι έκανε» σχετικά με το ατύχημα.

Ο κ. Δένδιας δεν άφησε ασχολίαστες ούτε τις αρχικές εκτιμήσεις υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού για τον χρόνο αποκατάστασης της καταστροφής, που «παρίστανε» ότι το κολύμπι στις πληγείσες ακτές θα ήταν και πάλι ασφαλές μετά από λίγες ημέρες.

Η κυβέρνηση τα έχει κάνει «σαλάτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα