Ν. Δένδιας: Εισηγείστε ένα σχέδιο προαιρετικής διαπραγμάτευσης, χωρίς εργαλεία πίεσης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια «Εισηγείστε ένα σχέδιο προαιρετικής διαπραγμάτευσης, χωρίς εργαλεία πίεσης και χωρίς κίνητρα και υπ’ αυτή την έννοια δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτό να υλοποιηθεί». Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι κατά τις καλύτερες των προβλέψεων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ίσως να είναι έτοιμη στο τέλος του χρόνου, και πρόσθεσε ότι το νομοθέτημα που εισηγείται η κυβέρνηση είναι γραφειοκρατικό.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα, ούτε μία στο εκατομμύριο να λειτουργήσει», είπε ο κ. Δένδιας και αναφέρθηκε και στη δική του νομοθετική παρέμβαση.

«Ο ν. 4407 είχε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Ο ν. 4407, αυτός που έχετε την καλοσύνη να τον λέτε “νόμο Δένδια”, δεν λειτούργησε για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν ήταν το σύνολο του νόμου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, εξηγώντας πως το αρχικό νομοθέτημα προϋπέθετε και ένα επόμενο κομμάτι – να είναι δηλαδή μέσα και οι οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Το αρχικό σχέδιο, λοιπόν, του νόμου Δένδια, τότε τα είχε όλα. Τότε εγώ διαφώνησα με τον κ. Χαρδούβελη. Αποτέλεσμα ήταν ότι ο νόμος περιορίστηκε και πέρασε μόνο ως το κομμάτι που αφορά και είχε τη στενή μου αρμοδιότητα πια, το ιδιωτικό χρέος, και μάλιστα την ημέρα που εγώ είχα μετακινηθεί ήδη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ήρθα εδώ, εισηγήθηκα τον νόμο και πήγα να αναλάβω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και αναγνώρισε ότι πράγματι ο νόμος εκείνος δεν λειτούργησε.

«Θα σας πω εγώ γιατί δεν λειτούργησε. Διότι το απαξιώσατε εσείς την ημέρα που εκλέγηκατε», είπε ο Νίκος Δένδιας: «Η σημερινή κυβέρνηση χαρακτήρισε τον ν. 4407, που προέβλεπε περικοπές μέχρι 50%, απολύτως ανεπαρκή, αποθαρρύνοντας όσους θα μπορούσαν να υπαχθούν. Και εγώ, αν μου έλεγαν ότι θα μου τα χαρίσουν όλα, γιατί να υπαχθώ σε ένα νόμο που στην καλύτερη περίπτωση και υπό προϋποθέσεις θα μου έκοβε μόνο τα μισά;» σχολίασε ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα όμως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει σήμερα ένα νομοσχέδιο που δεν είναι δικό της. «Αυτό το νομοθέτημα, κύριε υπουργέ, δεν έχει ελληνική υπογραφή, εκτός αν εσείς μου διαψεύσετε την πληροφορία που έχουμε. Έχουμε σαφή πληροφόρηση, ότι είναι γραμμένο από συγκεκριμένο νομοτεχνικό εκτός Ελλάδος, έχει σταλεί γραμμένο στην Ελλάδα και μετεφράσθη μόνο από νομικό γραφείο, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Είναι ένα νομοθέτημα γραμμένο εκτός Ελλάδος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Εμείς το αντιγράψαμε! Το μεταφράσαμε και το αντιγράψαμε! Με καλές προθέσεις εγράφη εκτός Ελλάδος – εγώ δεν κατηγορώ κανέναν – όμως, εν αγνοία πλήρως της ελληνικής πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα