Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Νοέ 3rd, 2016

Ν. Βούτσης: Όσοι εκπέμπουν θα πληρώσουν και θα ελέγχονται

voutshsΌσοι εκπέμπουν θα πληρώσουν και θα ελέγχονται, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την αντιπαράθεση του πολιτικού συστήματος από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και ζήτησε να συγκροτηθεί άμεσα στο ΕΣΡ.

«Το σήμα που δόθηκε και προς τα συμφέροντα και προς την κοινωνία είναι ότι το πολιτικό σύστημα θα προχωρήσει έξω από λογικές υποταγής σε επιχειρηματικά συμφέροντα και με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις. Τις ευθύνες και τις αποφάσεις θα τις πάρουμε εμείς, ακούγοντας τις δικαστικές αποφάσεις, βλέποντας τι σκοπούς έχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφερε.

«Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε συμβιβαστεί, όπως συμβιβάστηκαν, θέλοντας και μη, υπουργοί και πολιτικές δυνάμεις. Ποιος θα μας έλεγε, και τι, από το πολιτικό προσωπικό που μας κουνά τώρα το δάχτυλο αν είχαμε κάνει συμφωνίες με ορισμένους από τους κυρίους που έχουν τα κανάλια;» επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής. «Είναι σημαντικό βήμα για το πολιτικό σύστημα ότι στελέχη όλων των πολιτικών δυνάμεων δηλώνουν προς όλους ότι χρειαζόταν διαγωνιστική διαδικασία και κάνουμε αυτοκριτική που δεν έγινε. Αυτό είναι ένα όπλο και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που ήρθε αυτό το θέμα το οποίο θα επιλυθεί στην κατεύθυνση όλοι όσοι εκπέμπουν να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι», πρόσθεσε.

Για το ζήτημα του αριθμού των αδειών ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «παρεξηγήθηκε ο υπουργός Επικρατείας επειδή είπε τέσσερις. Εγώ λέω τρεις». Μάλιστα υπενθύμισε ότι το τρία ήταν ο αριθμός που έδιναν οι οικονομικές μελέτες. «Μπορεί να είναι παραπάνω ο αριθμός, πράγματι. Μπορεί να γνωμοδοτήσει το ΕΣΡ, αλλά εμείς, τα κόμματα έχουμε άποψη», είπε ο Ν. Βούτσης και συνέχισε: «άκουσα μία άποψη από μέλος του ΕΣΡ για 16 κανάλια. Ε, από τα 16 κανάλια τα 15 οδηγούνται στη διαπλοκή. Και να το ακούν αυτό οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 12 – 15 κανάλια στην Ελλάδα με 400 θέσεις εργασίας, αμοιβές και σταθερές εργασιακές σχέσεις».

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. «Σοβαρά; Υπήρξε διάψευση ποιου αφηγήματος; ότι υπήρξε πατεντάτη διαπλοκή; Ότι υποχρεώθηκε το πολιτικό σύστημα σε επικύψεις;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αντιπαράθεση με συμφέροντα ονομάζεται ήττα; Ποιανού; Και εκ μέρους ποιου το λέει αυτό; Τον τρόπο θα τον βρούμε, και ελπίζω ότι θα τον βρούμε τη Δευτέρα στη Διάσκεψη για το ΕΣΡ».

«Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια, πολλές αποφάσεις του ΣτΕ, επίδειξη αβελτηρίας ή και υποχώρησης των κομμάτων έναντι των συμφερόντων να μπούμε σε τακτοποίηση των θεμάτων του τηλεοπτικού τοπίου», υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης επικρίνοντας τα κόμματα που «δεν προσέτρεξαν για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» παρά το ότι «το Σύνταγμα καθιστά υπόλογες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν προσέτρεξαν».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo