Ν. Βούτσης: Υπό σκληρή επιτήρηση, δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια για καλή νομοθέτηση

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου για το «ευ νομοθετείν», τόνισε ότι καμία προσπάθεια της Βουλής, προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού της νομοθετικής λειτουργίας, που κάνει η Βουλή, δεν αρκεί και δεν μπορεί να οδηγήσει στην καλή νομοθέτηση όσο βρισκόμαστε στη μέγγενη της σκληρής επιτήρησης.

Κατά τον χαιρετισμό του, στην έναρξη του Συνεδρίου με θέμα «η καλή νομοθέτηση ως αναγκαία προϋπόθεση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Πολιτείας», ο κ. Βούτσης, ανέφερε ότι η χώρα ασφυκτιά, αναζητείται επειγόντως η κανονικότητα και επισήμανε πως οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής, «εκτός από την επανεκκίνηση της Οικονομίας χρειαζόμαστε και την επανεκκίνηση των θεσμών – «των δικών μας θεσμών- και την ενεργοποίηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτούς».

Ο κ. Βούτσης, επισήμανε ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα με την υπογραφή των Μνημονίων περιορίζει ασφυκτικά τον κοινοβουλευτικό διάλογο και τη σχετική διαβούλευση στη Βουλή, ουσιαστικά φτάνει στο σημείο να ακυρώνει τη δυνατότητα των μελών του Κοινοβουλίου να προτείνουν στην Ολομέλεια της Βουλής τροποποιήσεις και βελτιωτικές προτάσεις επί της ουσίας των νομοσχεδίων που καταθέτει η κυβέρνηση. Ωστόσο, ο κ. Βούτσης, επισήμανε τις προσπάθειες της Βουλής, να εξορθολογιστεί το νομοθετικό έργο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πολύμηνη διαβούλευση που εξελίσσεται μεταξύ των κομμάτων, για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα