Ν. Βούτσης: Να δοθεί ένα όραμα σε εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν

«Είμαι υπερήφανος γιατί μέσα σε συνθήκες κρίσης στη χώρα μας έχουν γίνει προσπάθειες, με διάλογο και πολιτικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση αυτής της σημαντικής οργάνωσης» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά την επίσημη έναρξη της Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης.

Tην επίσημη έναρξη της Επετειακής Γενικής Συνέλευσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος αργότερα εγκαινίασε στο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, την έκθεση αγιογραφίας της Δ.Σ.Ο. με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού», η οποία αποτελείται από έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού αγιογραφίας που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εξήντα τρεις καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στον χαιρετισμό του, επισήμανε πως το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το αν υπάρχει ελπίδα, καθώς όπως είπε «αυτό ρωτούν εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από την καχεξία, τις ανισότητες, την υπανάπτυξη, κυρίως στην Υποσαχάρια Αφρική και σε άλλα μέρη.  Υπάρχει ελπίδα ρωτούν πάρα πολλοί που οι χώρες τους βρεθήκαν στον κυκλώνα, πολεμικών συγκρούσεων, φονταμενταλιστικών και θρησκευτικών συγκρούσεων,  οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους και  συρρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκεί που το θεωρούν ως γη, όχι ως γη της επαγγελίας, ως γη απλής επιβίωσης. Υπάρχει ελπίδα ρωτούν εκατομμύρια άνθρωποι που βλέπουν την περιβαλλοντική κρίση, την έκπτωση του επιπέδου ζωής σε ορισμένες περιοχές του κόσμου μας, από την καταλήστευση του περιβάλλοντος εκ μέρους του ανθρώπου και γίνονται μετανάστες και περιβαλλοντικοί πρόσφυγες. Υπάρχει ελπίδα ρωτούν στη Γάζα αυτοί που είναι αποκλεισμένοι και βρεθήκανε μπροστά σε όπλα, ενώ είχαν ενδεχομένως σφεντόνες;».

Ο κ. Βούτσης έδωσε το μήνυμα πως «πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ακριβώς επειδή αυτή η πολύ σημαντική οργάνωση είναι πολιτική οργάνωση, ώστε να δοθεί θετική απάντηση, να δοθεί ένα όραμα με βάση τις αξίες που πρεσβεύετε και πρεσβεύουμε, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, να απαντηθεί ότι υπάρχει ελπίδα μέσα σ’ αυτόν τον αιώνα, μέσα σ’ αυτή τη ζωή, μέσα σ’ αυτό τον κόσμο, για να μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να οραματιστούν μια ζωή με ειρήνη, με συνύπαρξη, με ανοιχτούς ορίζοντες, με αλληλεγγύη, με κοινωνικές συγκλίσεις, χωρίς δυσανεξία, με ανεξιθρησκεία, αλλά με βάση τις αξίες και τα οράματα τα οποία εσείς και εμείς πρεσβεύουμε».

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας άρχισαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Σχετικά Νέα