Ν. Βούτσης: Άκρως προκατειλημμένη η αντιπολίτευση, πιέζεται από τα ΜΜΕ

0036758001430148176«Πολιτικό λαϊκισμό, στο μοτίβο της υπόθεσης των πλαστών πτυχίων», χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρύθμιση η οποία επιτρέπει σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν off-shore, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.

 
Η ρύθμιση που διευθετεί τα θέματα off-shore που σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα ήταν στοιχείο γενικότερης διαπραγμάτευσης με τις Αρχές διαφάνειας GRECO και σε συνομολόγηση από τα κόμματα κανόνων διαφάνειας, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Δεν είναι ούτε λεπτομερειακή ούτε τροπολογιακή, είναι μία ακριβής νομική διευκρίνιση, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί με τα σωστά επιχειρήματα το κυνήγι τέτοιων περιπτώσεων. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τέτοιο σαφές καθεστώς και εκεί οφείλονται οι περιπτώσεις που σταματούσαν γιατι δεν υπήρχε στην ελληνική νομοθεσία επαρκής ερμηνεία.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με κάτι φωτογραφικό, ή με συγκεκριμένες υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, ξεκαθάρισε ο κ.Βούτσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι εάν υπάρχουν καλύτερες ιδέες, τα κόμματα θα πρέπει να τις καταθέσουν, για να συμβάλλουν στη θωράκιση της πολιτικής ζωής από το «μαύρο χρήμα».

Σχολιάζοντας εξάλλου τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «επιεικής» και εκτίμησε ότι δεν είχαν αντιληφθεί την ουσία της ρύθμισης. Οπως είπε, καθώς είναι άκρως προκατειλημένοι και πιέζονται από τα ΜΜΕ, εντάσσουν τα πάντα σε έναν πόλεμο εντυπώσεων.

Το ίδιο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με την υπόθεση των πλαστών πτυχίων, όπου έγινε εμφανής ο πολιτικός λαϊκισμός, σημείωσε.

Εξάλλου, ο κ.Βούτσης προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου, που θα συζητηθεί αρχικά στις επιτροπές και στη συνέχεια στην Ολομέλεια.

Σημείωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση, καθώς δεν υπήρχαν εγκαίρως οι απαραίτητες συναινέσεις από τους θεσμούς.

Με τον αναπτυξιακό θα διαμορφωθεί όλο το οικονομικό περιβάλλον στην νέα περίοδο που ξεκινάει για την ελληνική οικονομία, όπως διευκρίνισε, καθώς επάνω του θα «κουμπώσουν» οι επόμενες νομικές παρεμβάσεις, για τα αδήλωτα εισοδήματα, το πλαστικό χρήμα, το λαθρεμπόριο κτλ, ώστε τελικά να έρθει η ανάταση που περιμένουν οι πολίτες.

Αυτή η ανάταση θα έχει και συγκεκριμένο πρόσημο, ειδικά στο παραγωγικό και αναπτυξιακό σκέλος που τόσο περιμένει ο κόσμος, όπως είπε.

Ανέφερε επίσης ότι λόγω του φόρτου εργασίας και για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα αλλά θα συνεχίσει η Ολομέλεια, με διακοπή μόνο για τρεις εβδομάδες τον Αύγουστο, μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου στις αρχές Οκτωβρίου με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

 

Σχετικά Νέα