Ν.Βούτσης:«Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης»

voutsΟ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, διευκρίνισε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης,ενώ η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, γύρω στις 10:00 – 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Σχετικά με τα σενάρια που φέρνουν τον ίδιο στη θέση του προέδρου της Βουλής, απάντησε πως δεν έχουν γίνει συζητήσεις  για την ώρα.

“Για την ώρα σχεδιάζουμε το κυβερνητικό σχήμα, όχι τα πρόσωπα, τα κελύφη κ.λπ. Μετά την εμπειρία του επταμήνου κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό”είπε ο κ.Βούτσης.

Όσον αφορά την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και όχι και με άλλα κόμματα δήλωσε:

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μέσα στη Βουλή. Η λαϊκή εντολή εισπράχθηκε από εμάς με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα θέλαμε αν μπούμε σε μια συζήτηση διαφορετική, προγραμματική που θα έφερνε πιο αντίθετες πλευρές του φάσματος στην ίδια κοίτη”.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι “χρειάζονται καθαρές λύσεις” και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή “ώστε να υπάρχουν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις”.

Εν όψει και της ψήφισης δεκάδων προαπαιτούμενων – “φωτιά” είπε ότι θα αποδειχθεί ότι “η αριστερά δεν είναι τα εύκολα ούτε είναι για να αποδρά και να πηγαίνει στην εξέδρα ή να λέει μόνο ότι θα πρέπει όλα να γίνουν πατώντας το κουμπί”.

Σχετικά Νέα