Νόμος Κατσέλη: Θα συνεχιστεί η προστασία για τις πρώτες κατοικίες;

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους περισσότερους πολίτες η λήξη του νόμου Κατσέλη που προστατεύει τις πρώτες κατοικίες.

Παράλληλα, έχουν ακουστεί πληθώρα σενάρια για το ενδεχόμενο ενός νέου πλαισίου που θα φέρει ανακούφιση στους πολίτες που βρίσκονται υπό τον φόβο να μην μείνουν στον «αέρα» και χάσουν τις κατοικίες τους.

 

O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη σειρά του, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι ο νόμος Κατσέλη δεν καταργείται και η συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεων του θα ισχύσουν και κατά τη διάρκεια του 2019.

Όσοι μάλιστα υποβάλλουν ακόμα και αν βρεθούν στο πρώτο στάδιο της απλής υποβολής αίτησης στο πρώτο στάδιο του ν. Κατσέλη θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που εξασφαλίζει ο νόμος αυτός. Έστω και με μια απλή αίτηση.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, τα θετικά μέτρα που θα θεσπιστούν έως το 2022 θα φτάσουν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και τόνισε χαρακτηριστικά για όσους χαρακτηρίζουν την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ως παροχολογία, ότι «εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Ο υπουργός είπε επίσης, ότι εντός των επόμενων δυο εβδομάδων θα κατατεθεί τροπολογία για το επίδομα στέγασης που θα ανέρχεται στο ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά Νέα