Ντ. Τραμπ: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αφελείς

Για «αφέλεια» και «παθητικότητα», ιδίως απέναντι στο Ιράν, κατηγόρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αφού οι επικεφαλής τους αμφισβήτησαν χθες τους βασικούς άξονες της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο Λευκός Οίκος.
«Οι άνθρωποι των (υπηρεσιών) Πληροφοριών δείχνουν υπερβολικά παθητικοί και αφελείς σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του Ιράν. Κάνουν λάθος!» , ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ.
«Όταν έγινα πρόεδρος, το Ιράν προκαλούσε προβλήματα σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Μετά την αποχώρησή μας από τη φρικτή συμφωνία για τα ιρανικά πυρηνικά, είναι ΠΟΛΥ διαφορετικοί (σ.σ. οι Ιρανοί) όμως παραμένουν δυνητική πηγή κινδύνου και σύρραξης», συνέχισε, προσθέτοντας: «Να δυσπιστείτε απέναντι στο Ιράν. Οι υπηρεσίες πληροφοριών θα έπρεπε ίσως να επιστρέψουν στο σχολείο».
Την Τρίτη, οι επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η Τζίνα Χάσπελ της CIA και ο Νταν Κόουτς της DNI, καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, είπαν ότι το Ιράν δεν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, κατά παράβαση αυτής της συμφωνίας του 2015. Οι εκτιμήσεις τους εξάλλου για τις μεγάλες, παγκόσμιες απειλές, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Τραμπ για τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα και την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.


«Οι εκτιμήσεις μας συνεχίζουν να δείχνουν ότι είναι ελάχιστα πιθανό να εγκαταλείψει η Βόρεια Κορέα όλα τα πυρηνικά όπλα της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κόουτς στη γραπτή κατάθεσή του, αμφισβητώντας τη δέσμευση της Πιονγκγιάνγκ για αποπυρηνικοποίηση.
«Η σχέση μας με τη Βόρεια Κορέα είναι η καλύτερη που υπήρξε ποτέ. Καμία δοκιμή, επεστράφησαν οι όμηροι. Καλές πιθανότητες για αποπυρηνικοποίηση», σχολίασε ο Τραμπ, πάντα στο Twitter, συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση με τη «φρικτή» σχέση των δύο χωρών επί Μπαράκ Ομπάμα. «Τώρα, μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Ανυπομονώ να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν σύντομα. Γίνεται πρόοδος-μεγάλη διαφορά!», συνέχισε.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα