Ντ.Μπακογιάννη: «Θα ήταν ψεύτικο να υποστηρίζω τον Σαμαρά»

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” δήλωσε ότι έχει στηρίζει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας,πλήν του Αντώνη Σαμαρά.

ntora“Τον Σαμαρά δεν τον υποστήριξα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και δεν μπορούσα κιόλας και θα ήταν και λίγο ψεύτικο εκ μέρους μου και δεν είμαι καλή σε αυτά” δήλωσε, ενώ αναφερόμενη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι έχει συσπειρώσει τους πάντες: “Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι κιμπάρης, άνθρωπος ντόμπρος και εξαιρετικός ως πρόεδρος του κόμματος. Είναι άνθρωπος που δεν προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη  τόνισε  ότι είναι εγκληματική η θέση του Τσίπρα: “ή εγώ ή κανείς” και σημείωσε ότι κάνει εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. “Ο κ.Τσίπρας θέτει το δίλημμα ή εγώ ή κανείς, δηλαδή θα πάει τη χώρα σε νέες εκλογές. Είναι μία εγκληματική θέση που η Ελλάδα δεν την αντέχει” ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν είχε κακές προθέσεις ο Τσίπρας αλλά στις διαπραγματεύσεις μετράει μόνο το αποτέλεσμα επισήμανε αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση.

Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η ΝΔ που πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα  στις εκλογές θα ζητήσει τη μέγιστη συνεργασία των υπόλοιπων κομμάτων. “36% πήρε ο κ. Τσίπρας όταν υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα και όταν εμφανίστηκε σαν το σαμπουάν 2 σε 1. Σήμερα έχει υπογράψει ένα μνημόνιο, δεν έχει ουσιαστικά συνομιλητή, δηλαδή δεν ξέρει σε ποιον απευθύνεται και την σοβαρότητα και την αξιοπιστία που πληρώσαμε σήμερα έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορούμε να την επικαλεστούμε”, είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που φυλλοροεί από παντού.

“Εμείς θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία ως πρώτο κόμμα, με εντολή διακυβέρνησης θα επιζητήσουμε τη μέγιστη συνεργασία.  Θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλους. Προσωπικά πιστεύω ότι αν θα μπορούσαμε να είχαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό. Αν το 2010 είχε συνεργαστεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ θα είχαμε βγει από το μνημόνιο από το 2012. Χρειαζόμαστε τώρα τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία” κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά Νέα