Ντ.Μπακογιάννη:Ναι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

Την αισιοδοξία της ότι ο λαός θα δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία, εκφράζει σε συνέντευξή της στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ FM 104,9, η υποψήφια βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ωριμάσει, έχουμε μάθει από τα λάθη μας και ξέρουμε τι ζητάμε», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Ντουέτο».

Στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απαντάει θετικά από τη στιγμή που, όπως είπε, υπάρχει πλέον μια συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή που έχουν υπερψηφίσει τη νέα συμφωνία με την Ευρώπη.

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε ο κ.Τσίπρας δεν είναι καλή, αλλά προσθέτει ότι αυτό που προέχει δεν είναι το χθες αλλά το αύριο. «Το αύριο απαιτεί σταθερότητα, συνεργασίες και συνεννοήσεις, γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους ψηφοφόρους, να της δώσουν την πρωτιά ώστε να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας και μια κυβέρνηση με προοπτική», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.

Σημειώνει, επίσης, ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας και να μη βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών σε έξι μήνες.

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι οι διαφορές που καταγράφονται είναι οριακές και ότι «έχουμε μπροστά μια κρίσιμη εβδομάδα». «Είμαστε ένα κόμμα που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα, αναγνωρίζει ότι πρέπει οπωσδήποτε να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει άλλη δυνατότητα να φορολογήσει τίποτα γι’ αυτό και έχουμε τόσο μεγάλες επιφυλάξεις για το θέμα της φορολογίας», προσθέτει η κ. Μπακογιάννη.

Τόνισε ακόμα ότι η πολιτική είναι ένα δύσκολο «σπορ» για τις γυναίκες καθώς υπάρχει ένας λανθάνων μισογυνισμός και ότι οι γυναίκες κρίνονται πολύ πιο αυστηρά από τους άνδρες ακόμη και για πράγματα που αφορούν την εμφάνισή τους.

Η ίδια, ωστόσο, δεν μετάνιωσε ποτέ, όπως είπε, για την επιλογή της να ασχοληθεί με την πολιτική, καθώς την αντιμετωπίζει ως λειτούργημα.

Σχετικά Νέα