Ντράγκι:Κυρίαρχη η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη

drΗ πολιτική αβεβαιότητα είναι κυρίαρχη αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Αυτόν τον χρόνο βιώσαμε αρκετές αβεβαιότητες» συνέχισε, στο ίδιο ύφος, και παρέπεμψε στην κινεζική επιβράδυνση, στη στασιμότητα του παγκόσμιου εμπορίου, στο βρετανικό δημοψήφισμα και στις αμερικανικές εκλογές.

Κατά τον ίδιο, το κρίσιμο ερώτημα αφορά τον βαθμό, στον οποίο η αβεβαιότητα πρόκειται να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την αντίδραση της Ευρωζώνης στις αλλεπάλληλες πολιτικές προκλήσεις.

Όσον αφορά το Brexit, ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε ότι πολλές παράμετροι αναμένεται να καθορίσουν την τελική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και προειδοποίησε ότι «όσο περισσότερο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο μεγαλύτερη η αβεβαιότητα».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισήμανε ότι ο αντίκτυπος θα είναι ισχυρότερος στη Βρετανία, παρά στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς για το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση και επανέλαβε ότι στόχος της ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Σχετικά Νέα