Ντομπρόβσκις: Εποπτεία και μεταρρυθμίσεις θέλουν οι αγορές στην Ελλάδα μετά,την έξοδο

«Η ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς στη συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι καθοριστικής σημασία για την πορεία του ελληνικού χρέους», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις.

Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, υπογραμμίζει ότι αυτό είναι που θα κοιτάξουν οι αγορές μόλις η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα στη μετα-μνημονιακή εποχή θα παραμείνει υπό επιτήρηση, αν και θα είναι «λιγότερη έντονη από όταν ήταν σε πρόγραμμα».

«Η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα στοιχεία για να διατηρήσει αυτόν τον μηχανισμό είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τους μετα-μνημονιακούς δημοσιονομικούς της στόχους, διατηρώντας υψηλά επίπεδα πρωτογενών πλεονασμάτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι 3,5% του ΑΕΠ και θα μειωθεί σταδιακά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξει ολοκληρωτική συμφωνία στις 21 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει ότι σε αντίθεση με τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο των αξιολογήσεων στο παρελθόν, τώρα το περιθώριο είναι πολύ περιορισμένο. «Το πρόγραμμα έτσι και αλλιώς θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, οπότε θα πρέπει να έχουμε τελειώσει αρκετά πιο πριν. Υπάρχει μια καθαρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και το πρόγραμμα»

Σχετικά Νέα