Ντάισελμπλουμ: Σοβαρή η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό

Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό σύστημα, σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν ορισμένες εβδομάδες ακόμη προκειμένου να υπάρξει μία ολοκληρωμένη συμφωνία.ImageHandler.ashx

«Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχουν σοβαρές προτάσεις, οι οποίες διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος» σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν ορισμένα βραχυπρόθεσμα προβλήματα, τα οποία καλούμαστε να επιλύσουμε.

«Αυτά δουλεύουμε τώρα και θα χρειαστούμε ορισμένες εβδομάδες ακόμη» συνέχισε ο πρόεδρος του Eurogroup, επαναλαμβάνοντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι μη βιώσιμο, καθώς απορροφά πολύτιμους πόρους από τον ετήσιο προϋπολογισμό.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος, ενώ όσον αφορά στο χρέος, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, προτού ανοίξει η συγκεκριμένη συζήτηση. Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία και των 28 χωρών – μελών της Ε.Ε., ενώ προειδοποίησε ότι ο χειρότερος κίνδυνος έγκειται στη λήψη μεμονωμένων μέτρων και στο κλείσιμο των συνόρων.

Σχετικά Νέα