Ντάισελμπλουμ:Η ευρωζώνη θα αποδεσμεύσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα

xp7UXswb6NQep5P1H26Dw.jpg.pagespeed.ic.FdKQABd2PY

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,ανακοίνωσε σήμερα ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε στην Ελλάδα με αντάλλαγμα μια σειρά μεταρρυθμίσεων, καθώς και τα περίπου 10 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

«Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την αποδέσμευση της υποδόσης της βοήθειας και τη μεταβίβαση των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα με τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για τον σκοπό αυτόν, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μέτρα» στα οποία συμφώνησε με τους πιστωτές της, εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα,ο επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε επίσης σήμερα πως οι διεθνείς πιστωτές αναμένεται να αποδεσμεύσουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα και τις τράπεζές της μόλις το ελληνικό κοινοβούλιο επικυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ο Μοσκοβισί δήλωσε«Αναμένουμε ότι η οριστικοποίηση της διαδικασίας θα λάβει χώρα σύντομα μετά την ταχεία υιοθέτηση της απαραίτητης νομοθεσίας από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη».

«Αυτό θα επιτρέψει στους θεσμούς να οριστικοποιήσουν την αξιολόγηση της συμμόρφωσης ανοίγοντας τον δρόμο ώστε τα κράτη μέλη να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την αποδέσμευση των δόσεων», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει την αποδέσμευση βοήθειας 2 δισ. ευρώ και περίπου 10 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σχετικά Νέα