Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 29th, 2016

Νορβηγία: 13 νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου(Βίντεο)

Νεκροί έχουν εντοπιστεί αρκετοί από τους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο που συνετρίβη νωρίτερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.
Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, δηλώνουν αστυνομικές πηγές στην τοπική εφημερίδα Bergens Tidende.
Το ελικόπτερο συνετρίβη στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρείας Statoil, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της χώρας.


Το ελικόπτερο έχει ολοσχερώς καταστραφεί και τα σωστικά συνεργεία κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες ζωντανούς, δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης και συντονισμού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν 11 επιβάτες και 2 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τη Statoil.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών αρχών επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες μέχρι τη στιγμή αυτή.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη Νορβηγία, NRK και TV2 παρουσιάζουν πλάνα από τη θαλάσσια περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου, όπου διακρίνονται συντρίμμια.
Η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή της, στον Twitter ότι «τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo