Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία

neolaia-syriza_11_1_2_1Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις στα εργασιακά ζητήματα

Εδώ και αρκετά χρόνια ο κόσμος της εργασίας βιώνει την επιθετικότητα του κεφαλαίου. Η νεοφιλελεύθερη επίθεση που συντελέστηκε είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και άρα την δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκε κυβέρνηση από την συντριπτική πλειοψηφία της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί παρά να επιμείνει στην εκπροσώπηση των συμφερόντων των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν άλλωστε η νομοθετική ρύθμιση της περασμένης Πέμπτης ενάντια στα καρτέλ των εργολάβων στο δημόσιο αλλά και ο νόμος για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία οικονομία.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια, σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες επιταγές και όλους εκείνους, εντός και εκτός χώρας, που «επενδύουν» στην περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας. Ένα τέτοιο σχέδιο περιλαμβάνει την δραστική μείωση της ανεργίας, την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση των μισθολογικών διακρίσεων, την προστασία των εργαζομένων απέναντι στις ομαδικές απολύσεις, την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τους νέους και τις νέες να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην εργασία, το δικαίωμά τους σε μία αξιοπρεπή ζωή, κόντρα σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον μας.

Σχετικά Νέα