Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 21st, 2016

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ζητά συγγνώμη ο Μουζάλας από τον Δένδια;

 

neolaia-syrizaΤην αντίδραση της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε η γενναία αναγνώριση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι υπερέβαλε σε κριτική προς τον τότε Υπουργό κ. Ν. Δένδια, σχετικά με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο Νίκος Δένδιας έχει συνδεθεί με τις μελανότερες περιόδου της κυβέρνησης Σαμαρά και ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Μουζάλα για την επιλογή του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. τα όποια ορθογραφικά είναι από το πρωτότυπο) έχει ως εξής:
«Ο Νίκος Δένδιας  έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού.
Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον –  φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη – τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι.
Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα».

Μουζάλας: Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια που διαδήλωνα εναντίον του

Συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια ζήτησε ο Γιάννης Μουζάλας σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

O αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρέπεμψε σε παλαιότερη συνέντευξή του όπου αναγνώρισε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική απ΄ ότι νόμιζε και είπε:

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μουζάλας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo