ΝΔ: Η νησιωτική πολιτική πρέπει να υπηρετεί πρωτίστως τους εθνικούς σκοπούς

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με τον Πρόεδρο, Μιχάλη Σακέλλη και τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Μετά τη συνάντηση, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική.

Η ελληνική Ακτοπλοΐα είναι σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση και την προώθηση της οικονομίας των ελληνικών νησιών, ανέρχεται στο 6,5% του Α.Ε.Π. και αντιπροσωπεύει το 7,2% του εργατικού δυναμικού της χώρας μας.

Οι ατυχείς επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που περιλαμβάνουν φόρους και αύξηση στο Φ.Π.Α. και καθιστούν ουσιαστικά ανύπαρκτη τη χάραξη και υλοποίηση της δέουσας νησιωτικής πολιτικής στη χώρα μας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η νησιωτική πολιτική, εκτός από τους κοινωνικούς, πρέπει να υπηρετεί πρωτίστως τους εθνικούς σκοπούς».

Σχετικά Νέα