Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Σεπ 16th, 2016

ΝΔ για υπόθεση Στουρνάρα:Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν αγγίζει κανέναν

%ce%b4%cf%86%ce%b4%cf%87-2Για «απαράδεκτες διαρροές» και «άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας» από κυβερνητικές πηγές κάνει λόγο η Ν.Δ. με αφορμή τη χθεσινή έφοδο εισαγγελέων στα γραφεία εταιρείας που ανήκει στη σύζυγο του Γ. Στουρνάρα.

«Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα “πόθεν έσχες» των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με “βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

Κάνει επίσης λόγο για βάναυση προσβολή της ανεξαρτησίας του θεσμού και δηλώνει ότι περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της τον κ. Στουρνάρα.

Η Ν.Δ. προειδοποιεί ότι «ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» ενώ καλεί τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, «να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει» αλλά και «να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής».

Εκφράζει τέλος την ελπίδα «οι εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo