ΝΔ για το αεροσκάφος της Βενεζουέλας: Έχει προσγειωθεί ξανά στην Ελλάδα;

Οι σημερινές αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” και του “Ελεύθερου Τύπου” για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα», επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνεται επίσης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου το Μαξίμου οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις:
* Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;
* Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιον λόγο;
* Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;
Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η ΝΔ δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου».
H ανακοίνωση της Πειραιώς έρχεται έπειτα από δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” της Κυριακής στο οποίο καταγράφεται ότι “μυστήριο καλύπτει την πτήση και του άλλου κυβερνητικού αεροσκάφους του Μαδούρο, το οποίο εντοπίστηκε πλησίον της Κρήτης και, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βενεζουέλα, χρησιμοποιείται συχνά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και έχει πλήρωμα Κουβανούς, που θεωρούνται πιστοί στο καθεστώς. Τα δυο αεροσκάφη εντοπίζονται να πετούν σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, δυο μέρες πριν το δεύτερο προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»”.

Σχετικά Νέα