ΝΔ: Ανίκανη να διασφαλίσει τη λειτουργία των δομών της Δικαιοσύνης η κυβέρνηση

625_44c21c36-034e-95ac-20f2-098e747a0f72«Εξαιρετικά άσχημη είναι η καθημερινή εικόνα που παρουσιάζει το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο Δικαστικό Συγκρότημα της χώρας, στα κτίρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων», σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Καραγκούνης.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι «σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του γιατρού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Γιαννούκου, οι άθλιες κτιριακές υποδομές του Πρωτοδικείου Αθηνών αποτελούν υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Επίσης, είναι και απειλή για την σωματική ακεραιότητα όσων καθημερινά επισκέπτονται και εργάζονται στους χώρους των Δικαστηρίων».

Καταλήγοντας, προτρέπουν τον υπουργό Δικαιοσύνης «να αφήσει τις μεγαλοστομίες στις οποίες προσφάτως έχει επιδοθεί και ας εργαστεί για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καθώς και στα άλλα Δικαστικά Συγκροτήματα της χώρας», ενώ τονίζουν ότι «όσο δεν το πράττει, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως ανίκανη να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δομών της Δικαιοσύνης».

Σχετικά Νέα