Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Σεπ 11th, 2016

ΝΔ:Ο Τσίπρας συνεχίζει τα ψέματα

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Για «κοροϊδία» και «ψέματα» κατηγορεί εκ νέου η Ν.Δ. τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ.

«»Και συνεχίζουμε τα ψέματα». Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συνέντευξης του πρωθυπουργού. Του πρωθυπουργού που συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες», σχολιάζει η Ν.Δ.

«Του πρωθυπουργού του «μαύρου» στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους. Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους», τονίζει η Ν.Δ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «κουρασμένο πρωθυπουργό των απολύσεων και της διαπλοκής» και του καταλογίζει ότι «έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα, αλλά παραμένει σφηνωμένος στην καρέκλα του».

«Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν. Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες. Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα. Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους», καταλήγει η Πειραιώς.

Παράλληλα στη Ν..Δ σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στο θέμα των συντάξεων όταν ανέφερε ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».

Στη Ν.Δ. τονίζουν πως η αλήθεια είναι ότι:

  • «Όλοι οι συνταξιούχοι, δηλαδή 2.600.000 συμπολίτες μας, είδαν μειώσεις από δύο πηγές: πρώτον, από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την αύξηση της παρακράτησης φόρου και, δεύτερον, από την αύξηση της υγειονομικής εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6%».
  • «Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη, δηλαδή 1.600.000 συμπολίτες μας, είδαν επιπλέον μείωση 6% από την θέσπιση αντίστοιχης κράτησης 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στις επικουρικές συντάξεις».
  • «Περίπου οι μισοί συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις θα δουν μείωση μέχρι 40% όπως, επιτέλους, παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Ε.Ρ.Τ., στις 7 Σεπτεμβρίου 2016».
  • «Επιπλέον, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, δηλαδή 350.000 συμπολίτες μας, χάνουν το ΕΚΑΣ που καταργήθηκε. Δηλαδή, συνταξιούχος που μαζί με το ΕΚΑΣ έπαιρνε 850 ευρώ το μήνα, τώρα παίρνει περίπου 670 ευρώ το μήνα, χάνοντας πάνω από 170 ευρώ το μήνα και μαζί όλη του την αξιοπρέπεια».
  • «Επίσης, 265.000 συνταξιούχοι που είχαν περισσότερες από μια συντάξεις, υπόκεινται σε περικοπή 6%. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι συντάξεις χηρείας…»
  • «Επιπλέον, σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, οι μειώσεις είναι εξοντωτικές: οι προσωρινές συντάξεις μειώθηκαν στο 50% (από 80%), το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων πετσοκόπηκε μέχρι 42%, οι συντάξεις αναπηρίας μειώθηκαν 25% περίπου».
  • «Όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016, υπόκεινται σε μεσοσταθμική μείωση κατά 25% – 30%».

Όπως τονίζει η Ν.Δ., «όλοι αυτοί, εκατομμύρια δηλαδή των συμπολιτών μας, αντιπροσωπεύουν κατά τον κ. Τσίπρα το … 5%. Δεν είναι η παροιμιώδης “αδυναμία” του σε απλές πράξεις αριθμητικής που τον οδηγούν σε λάθος υπολογισμούς. Είναι η παθολογική του ροπή στο ψέμα».

«Αλλά οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανείς από αυτούς που να μην είδε μειώσεις. Και αυτοί, μαζί με όλους τους Έλληνες, θα στείλουν τον κ. Τσίπρα στο 5%!», σημειώνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo