Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Αυγ 14th, 2016

Να σταλούν πρόσφυγες σε νησιά έξω από την Ευρώπη προτείνει το ξενοφοβικό AfD

petry-495x330Τις γνωστές του ξενοφοβικές και άκρως ρατσιστικές θέσεις για την αντιμετώπιση τουπροσφυγικού ζητήματος στη Γερμανία, εξέφρασε εκ νέου το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο αυτή τη φορά το «προχώρησε» ακόμη περισσότερο.

Η ηγέτης του, Φράουκε Πίτρι, όχι μόνο υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να διώξει από τη χώρα τους πρόσφυγες που τα αιτήματα ασύλου τους απορρίφθηκαν, αλλά να τους στείλει μαζί με τους παράτυπους μετανάστες σε νησιά έξω από την Ευρώπη.

Ακόμα, στη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην εφημερίδα Bild, υποστήριξε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων θα πρέπει να μετατραπεί σε μια υπηρεσία για τη μετανάστευση.

«Οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν θα εγκατασταθούν σε δύο νησιά εκτός Ευρώπης που τελούν υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Πίτρι, δίχως να αναφέρει τα ονόματα των νησιών που εννοούσε.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν τα σχόλια της, τονίζοντας ότι αναφερόταν στα δύο νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ναούρου και Μανούς, όπου η Αυστραλίαχρηματοδοτεί κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση τους έχει διαμηνύσει ότι δεν θα μετεγκατασταθούν ποτέ στην Αυστραλία.

«Προτείνω την μετατροπή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων σε μια υπηρεσία μετανάστευσης που θα εξασφαλίζει ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες θα φύγουν από αυτή την χώρα το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε η Πίτρι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων έχει κατακλυστεί απόεκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου από το περασμένο έτος.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και η εισροή ενός και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων στην Γερμανία την περασμένη χρονιά ήταν ένας από τους κύριους λόγουςαύξησης των ποσοστών της AfD. Το κόμμα καταλαμβάνει πλέον έδρες στα οκτώ από τα δεκαέξι κοινοβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικά ποσοστά στις τοπικές εκλογές που διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο και στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, η Πίτρι προκάλεσε κατακραυγή προτείνοντας να παραχωρηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας η δυνατότητα να κάνουν χρήση των όπλων τους εναντίον των παράτυπων μεταναστών.

Οι περισσότεροι από ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες που έφτασαν στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο είναι πρόσφυγες που δραπετεύουν από τον πόλεμο και τις διώξεις στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo