«Ναυάγιο» κι επισήμως στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έληξε χθες, Τετάρτη, η προθεσμία που είχε η EXIN Financial Services Holding B. V. για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ώστε να αποκτήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Συνεπώς η πώληση των μετοχών ναυαγεί και επισήμως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος η σύμβαση πώλησης του 75% της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» έληξε.

Με βάση την ανακοίνωση «στις 29 Ιουνίου 2017, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων “η ΕΘΝΙΚΗ” στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V., υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος».

«Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Το ναυάγιο ανοίγει τον δρόμο στην κινεζική Fosun να επιστρέψει στο παιχνίδι για την απόκτηση της «Εθνικής Ασφαλιστικής» με την εταιρεία να έχει διαμηνύσει ότι είναι έτοιμη να επανεξετάσει την αρχική προσφορά της, η οποία ήταν χαμηλότερη από εκείνη της Exin.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα