Ναι στην κυβερνητική συνεργασία λέει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θετικός στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας «μέσω της σύνταξης μιας ξεκάθαρης προγραμματικής συμφωνίας» αν το Κίνημα Αλλαγής λάβει την τρίτη εντολή στις επόμενες εκλογές, εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς προτείνει την υλοποίηση της δέσμευσης για την επιλογή όλων των θέσεων ευθύνης μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ με κλειστή τετραετή θητεία. Τονίζει, ωστόσο, ότι η παράταξη πρέπει να μείνει στην αντιπολίτευση αν οι πολίτες δεν επικροτήσουν την πορεία της.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για «θητείες για όλους τους βουλευτές και ευρωβουλευτές και όχι μόνο για τους επόμενους», ενώ σημειώνει ότι δεν προτιμήθηκε η διεξαγωγή εκλογών για την επιλογή των συνέδρων όπως είχε προτείνει ο ίδιος, αλλά «ο διαμοιρασμός των θέσεων», ο οποίος «στέλνει λάθος μήνυμα».

Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης της Τουρκίας και συνιστά στη Ελλάδα και στην Κύπρο «να είναι πολύ προσεκτικές ώστε να μην δώσουν την ευκαιρία στον κ. Ερντογάν να δημιουργήσει επικίνδυνα τετελεσμένα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων».

Σχετικά Νέα