Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Αυγ 12th, 2017

Νέο πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο

Νέα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοιλιομένος στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου και καίει δασική έκταση.

Πυκνός καπνός στην περιοχή Κορακονήσι ανάγκασε δεκάδες πολίτες να τηλεφωνήσουν στην πυροσβεστική υπηρεσία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις, οι οποίες κατευθύνθηκα στην περιοχή, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που πνέουν στο Νότιο Ιόνιο, οδηγούν με πολύ γρήγορο ρυθμό την φωτιά προς το χωριό Αγαλάς.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, υδροφόρες, εθελοντές και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη προσπαθούν να κρατήσουν τις πυρκαγιές μακριά από τα

Σημειώνεται πως το νησί ήταν σε ολονύχτιο συναγερμό με μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Καταστάρι, ωστόσο το νέο πύρινο μέτωπο εμφανίζεται στα ορεινά της Ζακύνθου, με το imerazante.gr να κάνει λόγο για εμπρηστικές επιθέσεις.

Νωρίτερα, ενα νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στους Αρμένους Ρεθύμνου, ξέσπασε αργά το μεσημέρι, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Δεν απειλούνται σπίτια και η πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή (τρία Πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες) έχει καταφέρει να θέσει τη φωτιά σε μερικό έλεγχο.

Πολύωρη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά στο Στόμιο Ιεράπετρας, η οποία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα, έχοντας μέχρι στιγμής κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 στρέμματα καλαμιώνων. Αυτή την ώρα επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν φόβοι για κατοικίες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί μικρός αριθμός θερμοκηπίων. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες.

Την ίδια ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Καμένα Βούρλα τέθηκε υπό έλεγχο. Οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στα σπίτια δημιουργώντας πανικό στους κατοίκους, ενώ υπήρξε διακοπή του ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή των Καμ. Βούρλων και του Αγίου Κων/νου.

Φωτιά στα Τζουμέρκα

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θεοδώριανα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη Canadair.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo