Νέο απειλητικό βίντεο των τζιχαντιστών

tzixMε νέο  βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο που χρησιμποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για να δημοσιοποιεί τα μηνύματά του,οι τζιχαντιστες του ISIS προειδοποιούν πως οι χώρες που συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας θα έχουν την ίδια τύχη με τη Γαλλία και απείλησε να επιτεθεί στην Ουάσινγκτον.

«Λέμε στα κράτη που συμμετέχουν στη σταυροφορική εκστρατεία ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα ζήσετε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα σαν της Γαλλίας και, με τη βοήθεια του Θεού, όπως χτυπήσαμε τη Γαλλία στο κέντρο της, στο Παρίσι, ορκιζόμαστε ότι θα χτυπήσουμε την Αμερική στο κέντρο της, στην Ουάσινγκτον», λέει ένας άνδρας στο βίντεο.

Ο «Αλ Γαρίμπ ο Αλγερινός» προειδοποιεί επίσης την Ευρώπη ότι θα υποστεί και άλλες επιθέσεις.

«Λέω στις ευρωπαϊκές χώρες ότι ερχόμαστε, ερχόμαστε με ναρκοπαγίδες και εκρηκτικά, ερχόμαστε με ζώνες εκρηκτικών και όπλα με σιγαστήρες και δεν θα μπορείτε να μας σταμτατήσετε επειδή σήμερα είμαστε πολύ ισχυρότεροι από ό,τι πριν», λέει στο βίντεο.

Προφανώς αναφερόμενος στις διεθνείς συνομιλίες για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, ένας άλλος άνδρας, που στο βίντεο αναφέρεται ως Αλ Καράρ ο Ιρακινός, λέει στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως «αποφασίσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί σου στα χαρακώματα και όχι στα ξενοδοχεία».

Πάντως δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί άμεσα η γνησιότητα του βίντεο, που φέρεται ότι αποτελεί έργο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ιρακινή επαρχία Σαλαχουντίν, βόρεια της Βαγδάτης.

Σχετικά Νέα