Νέος τερματικός σταθμός LNG θα κατασκευαστεί στον Κρότωνα της νότιας Ιταλίας

Τη σύναψη συμφωνίας για την κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού LNG στον Κρότωνα της νότιας Ιταλίας, ανακοινώθηκε από την FederPetroli και την τοπική Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων.
Ο τερματικός σταθμός στον Κρότωνα αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά στην Ιταλία, μετά από αυτούς στα λιμάνια της Λα Σπέτσια, του Λεβάντε και της Τοσκάνης.
Η χρήση του φυσικού αερίου προορίζεται να καλύψει τις τοπικές ανάγκες των βιομηχανιών, των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, καθώς και των ποντοπόρων πλοίων που θα προσεγγίζουν το λιμάνι του Κρότωνα.
Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός τερματικού σταθμού, όπου θα παραλαμβάνονται φορτία LNG από τις διεθνείς αγορές, με σκοπό να αποθηκεύονται σε δεξαμενές για την τροφοδότηση της τοπικής αγοράς.
Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της FederPetroli και της Confindustria, η συμφωνία αυτή είναι ιστορικής σημασίας για τις δύο μεγάλες επιχειρηματικές ενώσεις, καθώς υλοποιεί την ανάπτυξη ενός μεγάλου ευρωπαϊκού σχεδίου για την προώθηση του LNG στη νότια Ιταλία, καθώς και για τον περιορισμό της εξάρτησης από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FederPetroli, Michele Marsiglia, στόχος της συμφωνίας είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου παροχής ενέργειας με τη συμμετοχή των τοπικών βιομηχανιών, καθώς και μεγάλων ερευνητικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης, ότι η Μεσόγειος αποτελεί μια πηγή ενέργειας στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός βιομηχανικού κόμβου παγκόσμιας σημασίας.

Σχετικά Νέα