Νέες συγκρούσεις σήμερα το πρωί σε διάφορα σημεία της πόλης του Αμβούργου(Φώτο+Βίντεο)

Νέες συγκρούσεις, ξέσπασαν σήμερα το πρωί στο περιθώριο της συνόδου της G20 σε διάφορα σημεία της πόλης του Αμβούργου.

Ομάδες διαδηλωτών και διαδηλωτριών επιτέθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα λίγο προς τις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας),ενώ πυρπόλησαν κυρίως αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας, στην περιοχή Αλτόνα. Ζημιές έχουν υποστεί και οι προσόψεις κτιρίων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, τραπεζών καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες 17 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές συγκρούσεις, εκ των οποίων οι 15 είναι αστυνομικοί.

Οι συγκρούσεις, που ξέσπασαν νωρίς χθες το απόγευμα όταν η αστυνομία επιχείρησε με αύρες που εκτόξευαν νερό υπό πίεση καθώς και δακρυγόνα, να διαλύσει την πορεία που είχε προγραμματιστεί να προσεγγίσει το κέντρο όπου λαμβάνουν χώρα οι συνομιλίες της Συνόδου Κορυφής των G20, συνεχίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης όλο το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι σημαντικότερες από αυτές έλαβαν χώρα γύρω από καταλήψεις – κυρίως γύρω από την Rotten Flora, με τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες να κάνουν λόγο για μεγάλη χρήση χημικών από τις κατασταλτικές δυνάμεις.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, ότι “πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων” που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν “περιπολικά” στη συνοικία Αλτόνα, κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ζητήθηκε η συνδρομή ακόμα περισσότερων αστυνομικών για την καταστολή των διαδηλώσεων μιας και ο αριθμός των 20.000 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους δρόμους του Αμβούργου κρίνεται ανεπαρκής.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20. Οι διαδηλωτές αναμένεται να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα