Νέες ρώσικες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

russia-594x330

Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη βορειοανατολική Συρία πραγματοποίησε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση. «Πολλά ρωσικά πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο θέσεις του Ι.Κ. δυτικά της Ράκα και οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πόλη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Το Ι.Κ. ελέγχει πλήρως την επαρχία Ράκα, η έδρα της οποίας θεωρείται ως «πρωτεύουσα» της ισλαμιστικής οργάνωσης. Η Ράκα είναι το κυριότερο προπύργιό της από το 2013. Την Πέμπτη  η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο τη Ράκα για πρώτη φορά αφότου άρχισε να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία μία ημέρα νωρίτερα.

Κοινή έκκληση πάντως προς τη Ρωσία να σταματήσει τις αεροπορικές της επιθέσεις απηύθυναν ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Βρετανία το απόγευμα της Παρασκευής .

Σχετικά Νέα